Sernik puszysty

Sernik puszysty

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 kg
  • margaryna

    1 i 3/4 kostka
  • cukier

    30 dkg
  • jajka

    10 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • ser biały

    1,5 kg
  • olejek migdałowy

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, 3/ margaryny, 2 żółtek, 15 dkg cukru, 2 łyżek kakaoi 2 łyżeczek proszku do pieczenia zrobić ciasto. Wstawić na 2 godziny do zamrażarki. Podzielić na pół (spód i wierzch sernika) i zetrzeć na tarce o grubych okach.Zółtka z cukrem i margaryna utrzeć na białą masę, dodać bialko ubite na sztywno. Na końcu dodac ser (trzy razy przemielony) i wszystko dokładnie utrzeć. Na wierzch dac drugą wartswe stratego ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pati100015

23.09.2013 16:20
pyszny i ślicznie wyszedł na zdjęcie

Izabela28

31.08.2011 12:50
bardzo lubię sernik; apetycznie się prezentuje na zdjęciu:)

kotlet

06.05.2011 21:46
rewelacja

klaklak

05.05.2011 19:24
pycha

romanrafal

27.01.2011 17:42
pycha

aguus

15.08.2010 11:39
Pychota:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat