Składniki:
Biszkopt orzechowy
białko |
6 szt
|
sól |
1 szczypta
|
cukier |
6 łyżek
|
żółtko jajek |
6 szt
|
orzechy włoskie |
mielone 2 szklanki
|
mąka tortowa |
6 płaskich łyżek
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
Masa (część wspólna)
żółtko jajek |
5 szt
|
cukier |
1 i 1/2 szklanki
|
mąka ziemniaczana |
2 łyżki
|
mąka tortowa |
2 łyżki
|
mleko |
2 szklanki
|
masło |
400 g
|
Masa czekoladowa
kakao |
1 łyżka
|
czekolada gorzka |
50 g
|
rodzynki |
1/2 szklanki
|
wódka |
50 ml
|
wiśnie |
(całe z konfitury) 20 szt
|
Masa ananasowa
ananas z puszki |
1 puszka
|
Pozostałe składniki
wiórki kokosowe |
4-5 łyżek
|
czekolada gorzka |
50 g
|
wódka |
20 ml (do pokropienia biszkoptu)
|