Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na marynatę łączymy w miseczce.

Przepiórki dokładnie myjemy i usuwamy nadmiar skóry, ewentualnie szyjki. Nacieramy sola i pieprzem i wkładamy do marynaty na ok. 1-2 godziny. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Przepiórki wyjmujemy z marynaty, przyciskamy do tuszki udka i skrzydełka, owijamy mocno boczkiem i spinamy wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Obsmażamy przepiórki z każdej strony aż się ładnie zarumienią po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy przez ok. 1-1 ½ godziny.

Przepiórki pieczone w boczku podałam na lekkiej sałatce z rukoli i blanszowanych marchewek.


Komentarze

  • 1
    murzynki
    Opublikowano

    Internetowa Kuchnia

    muszą być przepyszne!
  • 1
    fotor_1
    Opublikowano

    ania2610

    wspaniale wyglądają, pięknie upieczone!
  • 1
    lgo6-png
    Opublikowano

    dollce

    pięknie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata9

    Bardzo smaczne jedzonko :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    ładnie zarumienione smaczne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !