Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Knedle ze śliwkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
80 g
masło
6 g
jajko
1 szt
Nadzienie:
śliwki wydrylowane
50 g
masło
4 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 g
cukier puder
6 g

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ze śliwkami

CIASTO
Z mąki, jaj, masła zagnieść ciasto jak na pierogi (luźne).
Ciasto wałkować niezbyt cienko, wykrawać krążki, na środek wkładać śliwkę, zlepiać dokładnie brzegi ciasta, formować kulki.
Knedle partiami wkładać na wrzącą i osoloną wodę, zamieszać.
Gdy się zagotują, gotować jeszcze 3 minuty.
Wybierać łyżka cedzakową, osączyć, wyłożyć na talerz.
Knedle polewać masłem ze zrumienioną tartą bułką, posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 24.10.2011 20:50
muszę wypróbować
Tetiana 19.02.2011 12:41
musze to zrobic!
goofy9 25.09.2010 10:15
knedelki ... pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak