Szybkie kotlety z mortadeli

Szybkie kotlety z mortadeli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    40 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jest to przysmak mojego męża- szybkie danie. Mortadelę kroimy w plasterki o grubości około 0,5- 1 cm. W zależności od tego, jakie kotlety lubimy. Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu. Plasterki mortadeli namaczamy w jajku, następnie oprószamy obficie bułka tartą. Ja robię to dwukrotnie- jajko, bułka tarta, jajko i ponownie bułka tarta. Olej rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

27.02.2014 22:01
pyszne kotlety

RenataZ-et

16.11.2013 22:11
dobry pomysł

IKrakowianka

16.07.2012 20:06
robię takie od czasu do czasu

Katarzyna/kate1980

29.05.2012 21:36
bardzo fajne

Gosia_60

19.08.2010 21:38
ja też !

Ewa111

14.08.2010 15:54
ja też takie robię

Iwusia

14.08.2010 11:13
Niby takie proste a jakie dobre. I jak ładnie się prezentują :)

Margo1

14.08.2010 08:24
też takie robię , moje dziecko mogło by codziennie jesc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat