Złoty kurczak pod sałatą

Złoty kurczak pod sałatą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    3
  • puszka kukurydzy

    1
  • puszka ciemnej fasoli

    1
  • cebula

    1
  • pomidor

    1
  • ogórek

    1
  • sól

  • pieprz

  • GŁOWKI SALATY

    1/4
  • łyżki majonezu

    3-4
  • ryż

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gorujemy na sypko w osolonej wodzie.
Kurczaka kroimy w małe kawałeczki, doprawiamy
solą, pieprzem i obiema Vegetami. Smażymy
na złoto. Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę.
Fasolę i kukurydzę osączamy z wody. Wszystkie
składniki przekładamy na miskę. Dodajemy
ryż, mięso i majnez. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ewentualnie doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

04.11.2010 17:35
takie danie, to super sprawa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat