Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z pomarańczy i oliwek

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwki czarne Smak
10 sztuk
pomarańcza
1/2 sztuki
kapusta pekińska
100 g
mozzarella
50 g
pomidorki koktajlowe
5 sztuk
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka
bazylia świeża
6 listków
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pomarańczy i oliwek

Kapustę pekińską siekamy, solimy i przekładamy do miseczki. Mozzarellę kroimy na plastry, oliwki odsączamy z zalewy i przekrawamy na pół. Pomarańczę obieramy i kroimy na cząstki tak by nie pozostawić białej gorzkiej skórki. Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Warzywa przekładamy do miseczki, układamy listki bazylii, posypujemy ziołami prowansalskimi oraz odrobiną soli i pieprzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 29.04.2015 15:49
bardzo sdrowa i pyszna
Krzysztof15 29.04.2015 10:01
bardzo smaczna
Katarzyna59 28.04.2015 22:08
smakowita sałtka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak