Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZUPA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
400 g
cebula biała
2 szt
czosnek
2 ząbki
włoszcyzna lub kostki rosołowe
ziemniaki
8 średnich szt
fasolka szparagowa
200 g
śmietana 18 proc
250 ml
sól, pieprz
do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Wołowinę (najlepiej chudą) pokroić na kawałki, cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć cebulę. Po chwili dodać mięso i czosnek. Smażyć aż wołowina się zarumieni.
W garnku wlać 1,5 l wody i dodać włoszczyznę lub kostki rosołowe. Przełożyć do rosołu mięso z cebulą i gotować wszystki co najmiej godzinę - do czasu aż mięso będzie miękkie.
Dodać pokrojone na duże kawałki ziemniaki i fasolkę szparagową. Gdy składniki się ugotują, przyprawić zupę pieprzem, ostrą papryką oraz solą. Zaprawić śmietaną. Pycha! Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.08.2010 07:31
ciekawy przepis
halina17 13.08.2010 19:21
Smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak