Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 3 szt
masło klarowane 1 łyżka
szynka gotowana 2 plastry
jajko 5 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczniakami

Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na dość duże kawałki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym, smażymy.
Gdy już grzybki zmienią kolor dodajemy do nich pokrojoną szynkę i jeszcze chwilkę smażymy.

Na koniec wrzucamy jajka, mieszamy od czasu do czasu.
Solimy do smaku, można również popieprzyć kolorowym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 21.04.2015 14:23
Mniam, pychota;)
agogo2 20.04.2015 14:43
pyszna na snaidanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak