Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajecznica z boczniakami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki
3 szt
masło klarowane
1 łyżka
szynka gotowana
2 plastry
jajko
5 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
1 szczypta
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczniakami

Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na dość duże kawałki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym, smażymy.
Gdy już grzybki zmienią kolor dodajemy do nich pokrojoną szynkę i jeszcze chwilkę smażymy.

Na koniec wrzucamy jajka, mieszamy od czasu do czasu.
Solimy do smaku, można również popieprzyć kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 21.04.2015 14:23
Mniam, pychota;)
agogo2 20.04.2015 14:43
pyszna na snaidanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak