Kapusta z grzybami na zimę

Kapusta z grzybami na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew starta na tarce

    1 kg
  • gąski zielone lub żółte, obgotowane

    1 kg
  • nasiona kopru

    1 łyżka
  • sól

    170 g
  • owoc jałowca

    1 (suszony)
  • kapusta biała

    8 posiekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wystudzone grzyby pokrajać w paski, dodać do kapusty i marchwi, dodać przyprawy, wymieszać. Ubić w garnku lub w słojach i zakwasić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat