Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody zapiekane pod kokosową kruszonką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody
dżem jagodowy 4 łyżeczki
masło 2 łyzki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyzka
wiórki kokosowe 2 łyzki
mąka pszenna 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody zapiekane pod kokosową kruszonką

W kokilkach układamy jagody. Jeśli lubimy słodkie desery do każdego naczynka nakładamy łyżeczkę dżemu jagodowego. Z mąki, masła, wiórków kokosowych, cukru i cukru waniliowego zagniatamy kruszonkę tak aby miała konsystencje mokrego piasku. Przykrywamy nią owoce i zapiekamy 15-18 minut w 180 stopniach C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.07.2015 19:12
świetna wersja jagód

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak