Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny sernik.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
jaja 6 szt.
masło lub margaryna 1 kostka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 1,5 szkl.
cukier wanilinowy 1 op.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny sernik.

Margarynę rozpuścić w rondelku,wystudzić.Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Wlać roztopiony tłuszcz,wymieszać.Następnie dodawać po trochu twaróg i miksować.W mleku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Wlać do masy i zmiksować.Na koniec ubitą pianę z białek.Można dodać rodzynki,aromat pomarańczowy,polukrować.Piec w 220 ° 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak