sernik z moelami

sernik z moelami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt.
  • cukier

    15 dag
  • cukier waniliowy

    2 op.
  • mąka

    8 dag.
  • mąka ziemiaczana

    5 dag
  • żelatyna

    5 łyzeczek
  • morele

    1 puszka
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • śmietana kremówka

    20 dag
  • cukeir puder

    2 łyzki
  • twaróg

    50 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielic zoltka od bialek, Białka ubic z 2 łyzkami wody.Stale ubijając ,wsypywac cukier ,sol,i 1 op.cukru waniliowego.Dodac zołtka i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.>Przelozyc do blachy ,piec 10 do 15minut w temp 200st.Zelatyne rozpuścic >Morele odsączyc z zalewy ,pokroic w kostkę,Twarog utzrec z sokiemoraz z cukrem krysztalem i cukrem waniliowym.Biszkopt wyjać z piekarnika .Ostudzic.Smietane ubic na sztywno ,połączyć z masą serową.Zelatyne rozpuścic podgrzewając na ogniu.Wymieszac z kremem serowym,i morelami.Ciasto przekroic wzdluz.Przelozyc tężejącym kremem.Wstawic na 4godz.do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat