Gruszki zapiekane z kaszą jaglaną

Gruszki zapiekane z kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 duże
  • kasza jaglana

    100 g
  • rodzynki

    garść
  • mleko 2 %

    500 ml
  • cukier waniliowy

    2 łyżki
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • syrop klonowy

    50 ml
  • cukier brązowy

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 gruszki obieramy ,ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy razem z cynamonem i syropem klonowym. Układamy na spód naczynia żaroodpornego.
Kaszę razem z rodzynkami gotujemy do miękkości razem z cukrem waniliowym. Układamy na starte gruszki.
Pozostałe owoce obieramy ,kroimy w kostkę i karmelizujemy brązowym cukrem. Układamy na kaszę. Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Hrabina w kuchni

15.03.2015 21:05
Świetne!!!

usmiech

15.03.2015 20:13
ładnie wyglądają

Ada-Gaba

15.03.2015 19:06
ciekawy przepis

Pyszota

15.03.2015 18:58
super przepis

Lucan

15.03.2015 17:28
coś czuje żę niedługo skuszę się na słodką wersję kaszy jaglanej:)

halina17

15.03.2015 17:04
Dobry deser.

Kolorowa

15.03.2015 17:00
Smacznie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat