Gulasz z dziczyzny z kurkami

Gulasz z dziczyzny z kurkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dziczyzna

    70 dag
  • sól i pieprz

    do smaku
  • koniak

    4 łyzki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • cebula biała

    2 szt
  • szałwia

    1/2 łyżeczki
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka

    2 łyżki
  • kwaśna śmietana

    150 ml
  • bulion

    500 mięsny
  • wino czerwone

    250 ml
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • kurki

    75 w słonej zalewie
  • smalec

    40 (wieprzowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, polać koniakiem i czerwonym winem. Odstawić na 3 godziny. Cebulę pokroić w półkrążki i zeszklić na smalcu. Dodać mięso bez zalewy i podsmażyć. Dodać zioła i przyprawy, a następnie zalewę i bulion. Dusić przez 50 minut. Mąkę wymieszać ze śmietaną i dodać do gulaszu. Gotować 10 minut. Kurki dodać do mięsa, zdjąć z ognia i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sylwia88

18.11.2010 13:32
pycha

monisia1977

06.10.2010 16:35
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat