Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    400 g
  • ryż

    300 g
  • olej

    2 łyżki
  • Mój przepis na: danie chińskie

    1 opakowanie
  • pieczarki

    4 szt.
  • papryka czerwona

    1/4 szt.
  • woda

    300 ml
  • papryka żółta

    1/4 opakowania
  • papryka zielona

    1/4 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak po chińsku

Przygotować wszystkie składniki

Krok 2 - Kurczak po chińsku
Mięso z kurczaka pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Podczas smażenia mięsa dodaj 4 pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę.
Krok 3 - Kurczak po chińsku
Zawartość torebki wsypać do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszać i dodać do mięsa. Całość zagotować - mieszając, aby się nie przypaliło. .
Krok 4 - Kurczak po chińsku
Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 min od czasu do czasu mieszając.
Krok 5 - Kurczak po chińsku

Danie jest gotowe! Smacznego! Danie można podawać z surówką z kapusty pekińskiej

Doradca Smaku
Jeżeli potrawa jest zbyt gęsta można dodać trochę wody, a ryż powinien być ugotowany na sposób al dente, dzięki temu zachowa swoje najlepsze właściwości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

23.05.2018 12:04
Smakowite i kuszące danie;)

bietka

23.05.2018 11:07
Bardzo smaczne jedzonko : )

Małgorzata92

11.08.2015 10:56
Już czuję ten smak :)

[email protected]

19.03.2015 10:01
omg ... jak ładnie wygląda

Aguniulek

13.03.2015 19:23
Wygląda bardzo apetycznie:-)

ttrytka

08.03.2015 22:25
smacznie tutaj

DorotaZ

06.03.2015 19:58
Moje smaki:)

Internetowa Kuchnia

06.03.2015 17:46
Fajne danie.

Agnieszka-87-25

06.03.2015 14:28
ładnie wygląda

Stenka

06.03.2015 13:10
proste i dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat