Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z jabłkiem w cukrze karmelizowanym
Pierś z kurczaka kroimy na niewielkie kwadraty (5-6 cm). Oprószamy przyprawami (takimi jak lubimy) i smażymy na oleju lub maśle klarowanym.
Następnie smażymy pokrojoną w półksiężyce cebulę.
Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w półksiężyce (max 1 cm grubości).
Na patelni karmelizujemy cukier, dodajemy ocet i kładziemy pokrojone jabłko. Obsmażamy delikatnie z obu stron.
Wykładamy na talerz: kurczak, cebula i jabłko.
Sałata.
Sałatę rozdrabniamy na mniejsze kawałki dodając oliwę i doprawiając do smaku.
Ziemniaki.
Ziemniaki kroimy na plastry (ok 1 cm grubości) i smażymy na oleju doprawiając ulubionymi przyprawami do smaku.