Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki pieguski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 3/4 szklanki
masło 10 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mak 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki pieguski

Masło rozpuszczam. Jajka miksuję razem z cukrem. Dodaję mleko i przestudzone masło. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mak łączę ze sobą i powoli wsypuję do płynnej masy. Miksuję na najniższych obrotach. Masę przekładam do papierowych papilotek na ok. 2/3 wysokości i wkładam do blaszki. Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę ok. 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 21.02.2015 13:12
Podobają mi się te pieguski.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak