Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet grillowany z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z indyka 500 gramów

Marynata

olej rzepakowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy grzybowy 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet grillowany z indyka

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka pozbawiamy włókienek, żyłek i tłuszczu. Kroimy na plastry.
Krok 1 - Filet grillowany z indyka  foto
3
Przygotowujemy marynatę. Do miseczki wlewamy olej rzepakowy, dodajemy łyżeczkę wody. Dodajemy przyprawy i sos sojowy grzybowy. Marynatę dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Filet grillowany z indyka  foto
4
Indyka marynujemy i wkładamy do lodówki pod przykryciem na około 3 godziny. Im dłużej tym lepiej.
Krok 3 - Filet grillowany z indyka  foto
5
Na rozgrzaną patelnię grillową układamy mięso.
Krok 4 - Filet grillowany z indyka  foto
6
Grillujemy z dwóch stron. Gdy mięso będzie odpowiednio ugrillowane możemy podawać :)
Krok 5 - Filet grillowany z indyka  foto
7
Smacznego :)
Krok 6 - Filet grillowany z indyka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 08.02.2015 10:26
super przepis
Ewelina1991 08.02.2015 09:53
pyszne mięsko
marcia7 07.02.2015 23:30
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak