Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku III, odc. 9: Sos pieczarkowy z kurczakiem
Kroki postępowania
Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
piersi z kurczaka |
2 szt.
|
pieczarki |
250 g
|
sok z cytryny |
1/2 szt.
|
szalotka |
2 szt.
|
rosół z kury Kucharek |
75 ml
|
wino białe wytrawne |
50 ml
|
śmietana kremówka |
100 ml (36%)
|
masło |
2 łyżeczki
|
chrzan tarty |
3 łyżeczki
|
oliwa |
|
cząber |
|
Papryka słodka mielona Prymat |
|
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
|
Pieprz czarny mielony Prymat |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: