Przepis i sposób przygotowania na: Piszkopt z pianką owocową
Kroki postępowania
Następnie wszystko ze sobą wymieszać przez ok 2 min.
Następnie nagrzać piekarnik na 180 stopni .
Do formy wlewamy wymiksowaną masę i wstawić do piekarnika na około godzinę.
Po upieczeniu ciasto wyjąc i zaczekać jak przestygnie.
Ciasto przekroić na pół.
Do garnka wlać 500 ml wody na galaretkę .
Gdy woda się zagotuje to wsypać galaretkę i wymieszać .
Następnie wystawić za okno i czekać jak wystygnie ...
Gdy galaretka nam sygnie to do miski wlewamy mleko i wsypujemy bitą śmietanę .
Gdy śmietanę już ubijemy wlać do śmietany galaretke i wymiksować przez ok 2 min .
Następnie wstawić do lodówki na 1 godzinę
Gdy pianka na się już zrobi smarujemy ni
Jak ciasto już bendzie gotowe to neży się nim delektować. :)