Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 25 dkg
mąka 40 dkg
kakao 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1/2 łyżeczki
olej 100 ml
woda 100 ml
mleko 250 ml
banan 4 szt
orzechy włoskie 3 łyżki
czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy do nich przesianą mąkę, kakao, sode, proszek do pieczenia, olej, wode i mleko, miksujemy.

Banany miksujemy.

Do ciasta dodajemy zmiksowane banany i posiekaną czekoladę oraz orzechy, mieszamy.

Z białek ubijamy sztywną pianę. Pianę dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.

Ciasto pieczemy w formie keksowej, w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.

Wystudzone ciasto polewamy polewą lub posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak