śledzik rolmops

śledzik rolmops

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    5 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • papryka marynowana

    5 kawałków
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety moczymy w wodzie ok 2 godzin . Na śledziku kładziemy kawałek papryki i ogórka zawijamy spinamy wykałaczkom.cebulę kroimy w piórka zalewamy wrzątkiem po 5 min odcedzamy dodajemy sól ,sok z cytryny ,pieprz dusimy ręką aby zmiękła.Dodajemy olej układamy rolmopsy dajemy do lodówki na ok 2 godziny .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara55

29.08.2011 15:37
śledzik ok

kielcok1

23.06.2011 18:47
śledziki są dobre

rakow2

10.03.2011 15:22
śledzik lubi pływać

Agnieszka191

01.09.2010 20:02
próbował ktoś?

pauluna

01.09.2010 14:05
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat