Ogórki marynowane z czosnkową cebulą i papryką

Ogórki marynowane z czosnkową cebulą i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paprykib czerwonej

    4 szt.
  • ogórków gruntowych

    2 kg
  • cebuli czosnkowej

    4 szt.
  • soli

    2 łyżki
  • pieprzu czarnego mielonego

    2 łyżki
  • wody

    3 szklanki
  • octu

    1,5 szklanki
  • cukru

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie umyć, osuszyć i każdego pokroić na półplastry. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na małe cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Warzywa wymieszać, zasypać solą, mielonym pieprzem i odstawić na 2 godziny. Następnie mieszanką warzywną napełnić wyparzone słoiki. Do każdego słoika włożyć pokruszony liść laurowy, po kilka ziaren gorczycy, kolorowego pieprzu i po 2 ziarna ziela angielskiego.

Do garnka wlać wodę, ocet i cukier. Chwilę pogotować i gorącą zalewą napełnić słoiki z warzywami. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monika141

07.02.2012 14:17
super wygląda i tak samo pewnie smakuje

marcia71

06.07.2011 00:51
ale ładne słoiczki

Jolanta_P-S

11.02.2011 18:39
ładnie wygladają, marynuję papryke i ogórki, ale nigdy razem, może wykorzystam w tym sezonie

ewelinapac

16.10.2010 11:42
Ładniutkie takie kolorowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat