KOTLETY Z MORTADELI

KOTLETY Z MORTADELI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    600 g
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • ser żółty

    5 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mortadelę pokroić na 10 cienkich plastrów.
Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Bierzemy jeden plaster mortadeli, na to kładziemy plaster sera żółtego i przykrywamy drugim plastrem mortadeli.
Ostrożnie maczamy kotlet w jajku i tartej bułce, smażymy na rozgrzanym tłuszczu do roztopienia się sera.
Tak postępować z resztą składników.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat