Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porem i pomidorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

kapusta pekińska 1/2 sztuka
pomidor 1 sztuka
por 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka

Sos

oliwa 3 łyżka
koperek 1/2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porem i pomidorem

Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski i dodajemy do niej obranego pomidora z wyjętymi ziarnami pokrojonego w średniej wielkości kostkę. Następnie dokładamy pora pokrojonego w cienkie krążki i cebulę posiekaną w cienkie pół talarki. Na sam koniec dodajemy obrane i oczyszczone jabłko pokrojone w średniej wielkości cząstki.
Całość posypujemy drobno posiekanym koperkiem, polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 24.10.2014 20:03
prosta i dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak