schab w owocowej galarecie

schab w owocowej galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • cebula biała

    1 szt.
  • sok jabłkowy

    1.5 szkl.
  • olej

    2 łyzki
  • brzoskwinia

    1 szt.
  • pomarańcza

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
  • winogrona białe

    20 dkg
  • winogrona czerwone

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab włóż do żaroodpornego naczynia i obłóż pokrojona cebulą i zalej sokiem jabłkowym. Odstaw na godzinę. Po godzinie posól i dopraw pieprzem, dodaj olej i piecz ok.godziny. Wyjmij i ostudź. Schab ułóż na półmisku, obłóż owocami i zalej tężejącą galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

30.09.2010 08:59
pycha

tulipan

12.09.2010 10:06
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat