Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kurczak duszony w białym winie z jabłkami i estragonem

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka
4 szt.
masło
4 łyżki
cebula biała
1 szt.
Czosnek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
koniak
1 kieliszek
cytryna
1/2 szt.
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
estragon
2 łyżki
Sklep Prymat
wino białe wytrawne
1 szkl.
jabłko winne
2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak duszony w białym winie z jabłkami i estragonem

Kurczaka posyp czosnkiem i zalej winem na godzinę. Masło rozpuść i wkrój cebulę i podsmaż 5 minut. Do cebuli dodaj kurczaka w winie i gotuj na dużym ogniu aż wyparuje płyn, Podlej koniakiem i wkrój jabłka Posyp estragonem i dopraw do smaku sola i pieprzem. Udekoruj plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 05.01.2012 09:23
i wykwintny
Dorota76 31.10.2010 13:19
wyborny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak