Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wątróbka duszona z cebulą jabłkami i calvadosem.

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa
70 dkg
mleko
1/2 szkl.
cebula
2 szt.
calvados
1 szkl.
masło
4 łyzki
Majeranek suszony Prymat
1 łyzka
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
jabłko winne
2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka duszona z cebulą jabłkami i calvadosem.

Wątróbkę obierz, pokrój i godzinę mocz w mleku. Rozgrzej masło i usmaż wątróbkę. Wkrój cebule, dolej calvados i dołóż pokrojone jabłka. Duś pod przykryciem 15 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 24.04.2011 12:02
Calvados bardzo pasuje do wątróbki, dobre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak