zupa z botwinki

zupa z botwinki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2
  • sól i pieprz

  • śmietana do zabielenia

  • ocet

    1 łyżka
  • botwinka

    1 pęczek
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostkę bulionową zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i starte na tartce buraczki. Gotujemy do miękkości. następnie dodajemy pokrojone liście wraz z łodygami i chwilę gotujemy. Powstałą zupę doprawiamy do smaku octem i przyprawami. Na końcu zabielamy śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna/kate1980

08.08.2010 22:11
o dzięki za radę

Beata73

08.08.2010 18:43
dobre! ale spróbuj zamiast octu dolać soku z buraków kiszonych!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat