Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura wiśniowa z wanilią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 2,5 kg
cukier 1 kg
laska wanilii

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura wiśniowa z wanilią

Wiśnie myjemy,odsączamy i usuwamy szypułki.Wsypujemy do dużego garnka,zasypujemy cukrem,mieszamy i odstawiamy na kilka godzin,żeby puściły sok.Następnie do wiśni dodajemy wydłubane ziarenka z laski wanilii,garnek postawiamy na ogniu.Gotujemy około 2 godzin zdejmując szumowiny. Następnego dnia gotować kolejne 2 godziny i wrzące nakładać do słoików.Na koniec słoiki ustawić do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak