Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowa surówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

kapusta pekińska 1/2 sztuka
marchew 2 sztuka
jabłka 1 sztuka
cebula biała 1/2 sztuka

Sos

natka pietruszki 1/2 sztuka
olej 3 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa surówka

Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, tak samo, jak obrane i oczyszczone jabłko. Następnie dodajemy pokrojoną w cienkie pół talarki cebulę. Wszystkie składniki posypujemy drobno posiekana natką pietruszki.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą olej, sok z cytryny, musztardę oraz sól i pieprz. Polewamy nim składniki i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce około 20 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.09.2014 15:21
kolorowa i zdrowa
Helena63 30.09.2014 14:41
jaka ładna i kolorowa :)
Adamorek 30.09.2014 12:30
idealna do mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak