Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pszenny bochenek.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 700 g
oliwa 4 łyżki
drożdże suche 70 g
sól 1 łyżka
woda ciepła 500 ml

Porada

Drożdże bardzo drobno pokruszyć :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Pszenny bochenek.

Wszystkie składniki wymieszać lub zmiksować.
Pozostawić na 30 min do wyrośnięcia.
Następnie podsypać mąką,uformować bochenek .
Ułożyć na dużej blaszce wyłożonej papierem i ponownie pozostawić na 30 min do wyrośnięcia.
Posmarować wodą ,ponacinać i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 40 minut.
Po wystygnięciu gotowy do jedzenia :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 26.09.2014 17:35
pyszny chlebuś, muszę wypróbować przepis
adelajda 26.09.2014 16:48
Czuję ten zapach :)))
IlonaAlbertos 26.09.2014 15:23
Bardzo lubię takie domowe chlebki.
ice cubes 26.09.2014 14:22
przydatny przepis
IwonaDD 26.09.2014 13:53
piękny chlebek
Gracer 26.09.2014 13:13
super chleb
sylwia_mc1 26.09.2014 12:19
Super przepis, domowy chlebuś najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak