Przepis i sposób przygotowania na: śmietanowiec na kawowym spodzie
Kroki postępowania
dodaję żelatynę ( na rynku pojawiła się nowość: do miseczki wlewasz wrzątek i zimną wodę następnie wsypujesz żelatynę i ubijasz)
zalewam masą śmietanową
śmietana 30% |
1 litr
|
Żelatyna wieprzowa Prymat |
5 łyżeczek
|
cukier |
1/2 szklanki
|
sok z cytryny |
3 łyżki
|
biszkopty podłużne |
1 opak
|
kawa rozpuszczalna |
2 łyżeczki
|
brązowy rum |
1 łyżka
|
kakao |
lub cynamon
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: