Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

flaczki cielęce

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki
75 dkg.
wywar cielęcy
2 litry
marchew
2 szt.
cebula biała
1 szt.
cielęcina
20 dkg
mąka
2 łyzki
masło
2 łyzki
Czosnek suszony Prymat
1 łyzka
Sklep Prymat
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki cielęce

Flaki obgotować i pokroić w cienkie paseczki. Wrzucić do wywaru, wkroić marchewkę, cebule i cielęcinę. Gotować ok. 50 minut. Pod koniec dodać wszystkie przyprawy i zrobić zasmażkę z mąki i masła i dodać do flaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 08.01.2014 08:54
chętnie skosztowałabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak