Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
szponder wołowy 1 szt
skrzydełka z indyka 1 szt.
włoszczyzna 1 tacka
kostka rosołowa 3-4 szt
pietruszka zielona 1 gałązka
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżeczki - suszony
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
makaron 1 paczka
woda 4-5 l.

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy

Porcję rosołową, szponder i indycze skrzydełko umyj i włóż do garnka. Zalej wodą i gotuj na małym ogniu. Kiedy mięso zacznie się delikatnie gotować powstanie tzw. szum, który należy zebrać z powierzchni wody. Następnie wszystkie warzywa należy obrać umyć i dołożyć do wywaru mięsnego. Dodaj kostki rosołowe, pieprz, zioła - pietruszkę, lubczyk suszony itp. i gotuj ok. 3h na bardzo małym ogniu aby zupa była klarowna i miała intensywny smak. Podawaj z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak