Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • kukurydza

    1 puszka
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • majonez

    1 słoiczek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • jaja na twardo

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy wedlug uznania , skrapiamy sokiem z cytryny , zeby nie zciemnialy , przelewamy na sitku wrzaca woda , odsaczamy . Kukurydze i groszek odsaczamy . Jajka gotowane kroimy w koske , pora kroimy w pol piorka . Wszystkie skladniki mieszamy , doprawiamy sola i pieprzem , dodajemy drobno pokrojony szczypiorek i majonez i jeszcze raz mieszamy , schladzamy w lodowce .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

25.09.2013 08:13
smaczna :-)

Agnik

21.08.2011 21:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat