sałatka z roladkami z indyka

sałatka z roladkami z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    200 g
  • sałata karbowana

    1 sztuka
  • płatki migdałowe

    20 g
  • mini mozarella

    1 opakowanie
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżeczki
  • woda

    3 łyżki
  • śmietana 22%

    2 łyżki
  • oliwa z oliwek

  • sól

  • gałka muszkatołowa mielona

  • pieprz

  • żurawina

  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• mięso pokroić wzdłuż na cienkie plastry, rozbić delikatnie, polać sokiem z limonki, posypać solą i pieprzem,
• na patelni podprażyć migdały, połowę odłożyć, do pozostałych na patelni migdałów dodać masło i bułkę tartą, chwilę smażyć,
• dodać wodę, śmietanę, połowę żurawiny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, mieszać i jeszcze chwilę smażyć, następnie odstawić do ostygnięcia,
• na każdym filecie rozsmarować część masy, zwinąć w roladki, zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 min,
• wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia,
• pozostałą żurawinę namoczyć przez chwilę w gorącej wodzie
• sałatę umyć, dokładnie osuszyć, porwać na kawałki, dodać do niej migdały i żurawinę,
• z oliwy, soku z limonki, miodu, soli i pieprzu zrobić dressing, polać połową sałatę, i wymieszać,
• sałatę rozłożyć na talerzach,
• mozzarelle pokroić na pół i rozłożyć na sałatce,
• roladki pokroić w dość grube plastry i również poukładać na sałatce,
• polać całość resztą dressingu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

15.03.2011 10:41
Smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat