Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z jabłkami
Przygotować nadzienie do babeczek, wymieszać pokrojone w kosteczkę jabłka, (które wcześniej umyłam i obrałam ze skórki), z cukrem i cynamonem i z mąką ziemniaczaną, odstawić.
Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na pół, z jednej części ciasta odrywać niewielkie porcje i oblepiać małe foremki, nie musimy ich natłuszczać, ani obsypywać bułką tartą, czy mąką. Do ciasta w foremkach włożyć jabłkowe nadzienie (ok. 1,5 łyżki). Z drugie części ciasta wałkować cienkie placki i wykrywać kółka wielkości foremki, na każdym kółku zrobić krzyżyk. Kółko z ciasta ułożyć na foremce i docisnąć po bokach.
Kruche babeczki z jabłkami piec w temp. 180 C przez około 25 minut aż będą złociste. Posypać po upieczeniu cukrem pudrem.