Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 średnia główka kapusty włoskiej

  • 2 duze cebule

  • 30 dag wędzonego boczku

  • kilka świeżych lub suszonych grzybów

  • 1 kg ziemniaków

  • czosnek

  • sól,Pieprz mielony, majeranek

  • jaja

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście kapusty sparzyć. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zemleć. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć. dodać do ziemniaków, doprawić solą, pieprzem i majerankiem, wbic jajka .Dokładnie wymieszać. Formować gołąbki. Układać w wyłożonym kapustą naczyniu żaroodpornym, obłożyć grzybkami i podlać wodą z ich gotowania. Dusić ok. 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

02.07.2015 21:43
Warto tak robić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat