Keczup

Keczup

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 kg
  • cebula

    8 sztuk
  • seler

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    1/8 l
  • cukier trzcinowy

    10 dag
  • papryka czerwona

    po 25 dag
  • papryka zielona

    po 25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa pokroić w kawałki, dusić ok. 45 min. z cukrem, solą, pieprzem, słodką papryką i octem. Następnie przetrzeć przez sito . Masę dalej gotować, aż do zgęstnienia. Doprawić do smaku. Keczupem napełnić słoiki lub butelki. Zamknć i wekować ok. 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat