Zupa szpinakowa Eli

Zupa szpinakowa Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paczka szpinaku mrożonego

    450 g
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler mały

    1/2 sztuki
  • ziemniaki

    8 sztuk
  • kostki mięsne

    2 sztuki
  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wrzącej wody(około 2.5 litra) wrzucić jarzyny,kostki mięsne i gotować do miękkości jarzyn.Ziemniaki pokroić w kostkę.Wyjąć ugotowane jarzyny z wywaru.Do wywaru dodać szpinak i zagotować.Dodać ziemniaki i gotować do miękkości.Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy.Jajka dokładnie roztrzepać i powoli wlewać do zupy,ciągle mieszając.W zupie pojawią się kłaczki z jajek.Zdjąć z ognia i doprawić solą,pieprzem,czosnkiem i maggi do smaku.Smacznego!

Można dodać jarzyny z zupy pokrojone w kostkę.Ja nie daję bo u mnie nie lubią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

26.12.2010 21:41
Bardzo lubię szpinak od pewnego czasu,więc chętnie spróbuję takiej zupy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat