klopsiki w sosie własnym

klopsiki w sosie własnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • boczek wędzony

    0,15 kg
  • marchew

    duża
  • pieczarki

    0,4 kg
  • groszek

    puszka
  • makaron

    paczka
  • cebula

    duża
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mielonego dodajemy przyprawy oraz drobno pokrojoną cebulkę. Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy z poprzednio uformowanymi pulpetami. Na tym samym tłuszczy przesmażamy pokrojone w półplasterki marchew i pieczarki. Te ostatnie solimy podczas obróbki cieplnej żeby puściły soki. Łączymy wszystkie składniki i zalewamy wrzątkiem (wtedy mięso jest smaczniejsze), tak, aby potrawa była przykryta. Dusimy około 30 min. Danie podajemy posypane groszkiem i z makaronem muszelki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat