Kotleciki tuńczykowe

Kotleciki tuńczykowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • jajko

  • krakersów

    20-25 szt
  • majonezu

    6 łyżek
  • łyżka soku z cytryny

  • musztardy

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krakersy włóż do woreczka foliowego i rozkrusz wałkiem do ciasta, wsyp do miski, dodaj lekko osączonego tuńczyka. Cebulę obierz, posiekaj, dodaj do masy, wbij jajko, dodaj musztardę, majonez, sok cytrynowy, przypraw do smaku solą i pieprzem, dobrze wyrób wilgotnymi rękami na jednolitą masę. Formuj niewielkie kotleciki, obtaczaj w bułce tartej, smaż z obu stron na złoto. Podawaj na ciepło z ziemniakami i dowolną surówką lub na zimno do pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malinka

16.09.2010 19:50
Takiego \"cuda\" jeszcze nie jadłam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat