Przepis i sposób przygotowania na: Deser arbuzowy z blue curacao
Następnie odstaw ją do wystudzenia.
Gdy już zastygnie i będzie zupełnie zimna włóż ją do zamrażarki.
Galaretkę arbuzową i blue curacao rozrób w osobnych naczyniach według przepisu na opakowaniu.
Odstaw do wystudzenia.
Galaretkę arbuzową porozlewaj po równo do sześciu pucharków.
Wiśnie odsącz z syropu na sitku.
Bitą śmietanę typu śnieżka ubij na mleku do momentu, aż będzie sztywna.
Na zupełnie ściągniętą galaretkę arbuzową wylej niebieską galaretkę i włóż do lodówki, aby zastygła.
Na zastygniętą niebieską galaretkę wyłóż cienką warstwę bitej śmietany.
Na bitej śmietanie tuż przy ściance pucharka wokół układaj wiśnie.
Wyłóż kolejną warstwę bitej śmietany.
Na samym wierzchu zetrzyj na tarce o grubych oczkach zamrożoną czekoladę.
Smacznego!