Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki francuskie z grzybami na włoskiej kapuście
1. Na patelni podgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy,
2. do cebuli dodajemy pokrojone grzyby, smażymy dalej i dodajemy mąkę i mleko,
3. doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, sosem sojowo-grzybowym i pokrojoną natką pietruszki,
4. odstawiamy do ostygnięcia.
5. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty napełniamy wystudzonym farszem i sklejamy w trójkąciki,
6. blachę smarujemy masłem, posypujemy mąką i układamy paszteciki,
7. pieczemy je w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni Celsiusza przez 15 min
Kapusta:
1. Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie 5 min, odcedzamy, przelewamy zimną wodą,
2. wrzucamy kapustę do miski, dodajemy pokruszone orzechy włoskie i słonecznik,
3. polewamy olejem i octem, dodajemy sól,pieprz i curry do smaku,
4. mieszamy i odstawiamy na kilka min do lodówki.
5. Kapustę kładziemy na talerz, a na niej układamy paszteciki.