Krem kawowy

Krem kawowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    200 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • napar z kawy( mocny)

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę kremówkę należy schłodzić w lodówce i ubić, podczas ubijania dodać cukier puder, na końcu wlewać po łyżeczce mocnego naparu z kawy. Tak przygotowany krem można podawać jako deser, np. z biszkoptami lub jako przełożenie do ciast. Wówczas można dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

09.07.2012 21:48
świetny

RenataZ-et

17.02.2012 21:49
idealny krem do przekładania ciast

Karol P

05.01.2012 12:55
bardzo apetyczny

Jaheira11

14.07.2011 23:29
pyszności

Barbara55

21.06.2011 16:59
smaczny

kielcok1

27.05.2011 12:16
dla mnie bomba

pioge7

02.03.2011 16:21
mniam

rakow2

17.02.2011 15:30
słodziutki, tłuściutki

kiziolek201

15.02.2011 18:05
Super

Iwusia

01.12.2010 10:45
ciekawy kremik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat