Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany indyk

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 0.5 kg
olej rzepakowy 4 łyżki
czosnek ząbki 4 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ryż 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany indyk

Kroki postępowania

1
Udziec z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na kotlety.
Krok 1 - Grillowany indyk  foto
2
W miseczce przygotowujemy marynatę złożona z : oleju , przeciśniętego czosnku oraz ziół prowansalskich.
Krok 2 - Grillowany indyk  foto
3
Marynatę nakładamy na mięso i wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Krok 3 - Grillowany indyk  foto
4
Po tym czasie mięso umieszczamy na patelni grillowej i smażymy.
Krok 4 - Grillowany indyk  foto
5
Mięso obracamy kilkukrotnie podczas smażenia.
Krok 5 - Grillowany indyk  foto
6
Grillowanego indyka podajemy z ryżem oraz ulubioną surówką- w moim wydaniu była to młoda kapusta z koperkiem: -przepis w mojej księdze.. :) Smacznego!!!
Krok 6 - Grillowany indyk  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.07.2014 07:45
smaczne mięsko
Poison1988 06.07.2014 11:01
na grillowane potrawy mogę czekać cały rok i nigdy wtedy się nie nudzą :) indyk wyszedł wspaniały :)
norweska20 05.07.2014 21:45
dziękuje :)
Jodaj 05.07.2014 20:06
grillowany indyk zawsze pyszny ;)
Kikiriki 05.07.2014 18:03
uwielbiam takie mięsko
fotoviderek 05.07.2014 11:18
Pyszny indyk :)
olkaaa 05.07.2014 10:11
ciekawa propozycja
aisoglam 05.07.2014 08:58
Chudziutkie mięsko z grilla musi być pysznie! :)
Czyki 05.07.2014 08:39
Ale pysznie tu u Ciebie:) zostaje !!!:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak