Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pijane pieczarki

5.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarek
6 szt.
cebuli
3 szt.
masła
1 łyżka
białego wytrawnego wina
100 ml
Ramy Cremefine Profi do gotowania
50 ml
sera żółtego
10 dag
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pijane pieczarki

Pieczarki umyć i osuszyć. Trzonki grzybów odciąć. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i posiekane trzonki grzybów. Chwilę podsmażyć i ułożyć na wierzchu kapelusze grzybów. Przykryć i dusić przez około 10 minut. Dodać sól, pieprz, śmietanę i wino. Składniki połączyć mieszając delikatnie, aby kapelusze pieczarek pozostały nienaruszone. Przykryć i dusić kolejne 10 minut. Kapelusze pieczarek przełożyć do naczynia żaroodpornego, napełnić podsmażoną cebulką, na każdym ułożyć po plasterku sera żółtego i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC, aby ser się roztopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 02.10.2012 11:10
apetyczne pieczareczki
Paulina33 31.03.2012 12:35
wyglądają super, a nazwa jest zabójcza :D
jeta72 23.09.2011 14:10
extra!
Ela15 30.06.2011 08:11
super
Kopiko1983 16.04.2011 04:46
Bardzo fajnie!
Kopiko1983 16.04.2011 04:46
Bardzo fajnie!
kasiurek 02.03.2011 15:39
wygladaja mega smacznie, musze wyprobowac:)
Karolina92 28.02.2011 14:43
pomyslowe :)
romanrafal
romanrafal 12.01.2011 17:10
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak