Kiełbasa z galaretką w słoiku

Kiełbasa z galaretką w słoiku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone - mieszane

    2 kg
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cukier

    1 łyżka
  • woda

    0,5 szklanki
  • boczek

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek zemleć w maszynce. Czosnek rozgnieść, dodać do mielonego mięsa i boczku, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dolać wodę. Bardzo dokładnie wymieszać. Masą napełniać słoiczki do 3/4 wysokości, zakręcić nakrętki, włożyć do garnka z zimną wodą. Gotować powoli przez min. 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

11.03.2014 17:30
bardzo dobra,zabieram przepis

IlonaAlbertos

13.09.2013 20:26
Apetyczna kiełbaska.

sara1

06.02.2013 10:48
świetna i apetyczna wędlinka

olkaaa

28.06.2012 08:53
warto spróbować

Wafelek2601

07.11.2011 16:26
przepis godny wypróbowania

edyta44

09.08.2011 18:35
pycha

Gosia32

20.06.2011 11:49
przypomina mi ten przepis moją babcie-dla mnie super

FAFIK

10.03.2011 06:38
Super! Juz dawno takich pyszności nie jadłem

patusia

19.01.2011 00:35
Fajny przepis. Pychotka :)

stokrotka

07.10.2010 21:45
Pamietam to z dzieciństwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat